Mokré spracovanie - umývanie

Mokrý proces , môžeme povedať aj umývaný spôsob sa vyznačuje použitím špeciálneho stroja a veľkého množstva vody. Po zbere treba kávove čerešne oddeliť od nezrelých , poškodených alebo inak nekvalitných . Používajú sa na to triedacie sitá a voda. Po vytriedený sa čerešne melú - odstraňuje sa dužina od zrna - tento proces sa nazýva aj rozvlákňovanie . Oddelené zrná putujú do vodných kanálov aby sa odstránili zvyšky po rozvláknovaní. Je to mchanický proces preto nebudú zrná dokonale čisté ale zostanú na nich stopy po dužine.Na odstránenie tejto dužiny sa zrná dajú do fermentačných nádob naplnených vodou , kde budú 24 - 36 hodín.Po fermentácii sa káva umyje a usuší . Po vysušení sa káva (káva spracovaná týmto spôsobom je známa ako „pergamenová káva“) skladuje až do exportu. Pred exportom sa v poslednom kroku odstráni pergamen a fazuľa sa klasifikuje podľa rôznych kritérií kvality.