Archív článkov

CASCARA - excluzívny čaj z kávových čerešní

Cascara (španielsky šupka) je vlastne ovocný čaj zo sušených šupiek kávových čerešní. Takýto „kávový čaj“ je podľa dostupných prameňov najstarším kávovým nápojom, ktorý sa v histórii začal pripravovať z plodov kávovníka. V Jemene ho varili už v 9. storočí pod názvom Keshir (qishr). Zrnková káva...
Celý článok

LIFE CHANGE - všetko pre zdravý život

  Našim obchodným partnerom je LIFE CHANGE so sídlom v Hlohovci kde si môžete zakúpiť našu zelenú kávu."Life Change - je predajňa so širokým sortimentom BIO, RAW, bezlepkových, bezlaktózových potravín. V ponuke je aj prírodná kozmetika , výživové doplnky, fitness produkty pre športovcov a...
Celý článok

Viete že ...

Už v minulosti sme vás informovali, že najlepším oddychom je kombinácia kávy a spánku, o pozitívnych účinkoch kávy všeobecne nehovoriac. Káva môže pomôcť aj pri problémoch s pamäťou.Posledné výskumy Národného rakovinového inštitútu zistili, že káva – či už kofeínová, alebo bezkofeínová - je výborná...
Celý článok

Zelená káva

Kyselina chlorogénová je silným antioxidantom. V odbornej literatúre sa môžete dočítať o jej účinkoch a dozvedieť sa viac o jej antibakteriálnych, protivírusových a protiplesňových vlasnostiach. Tieto pozitívne vlastnosti boli dokázané vedcami, ktorí sa rozhodli využiť výťažok zo zelenej kávy pri...
Celý článok

Káva ...

Viete, že nie je káva ako káva, a to aj vďaka rozdielnemu praženiu? Prečo je praženie kávy alfou a omegou jej výslednej chuti a výsledného vplyvu na náš organizmus?V prvom rade si však odpovedzme na otázku, prečo sa káva praží.Navyše, práve táto otázka nadobúda význam v čase, keď veľké kávové...
Celý článok

Prečítajte si , zaujímavé !

Viete, že nie je káva ako káva, a to aj vďaka rozdielnemu praženiu? Prečo je praženie kávy alfou a omegou jej výslednej chuti a výsledného vplyvu na náš organizmus?V prvom rade si však odpovedzme na otázku, prečo sa káva praží.Navyše, práve táto otázka nadobúda význam v čase, keď veľké kávové...
Celý článok

Kyselina chlorogénová v zelenej káve

Kyselina chlorogénová je prírodným polyfenolom a antioxidantom, ktorý je obsiahnuty v zelených semenách kávy, hlohu, artičokoch ako aj v brečtane popínavým. Bohatým zdrojom kyseliny chlorogénovej sú tiež sušené slivky. Pôsobenie kyseliny chlorogénovej spočíva predovšetkým v obmedzení vstrebávania...
Celý článok

Káva a diabetes

Pitiu kávy diabetikmi sa venovali viaceré odborné práce. Z desiatich publikovaných prospektívnych štúdií z Holandska, Fínska, zo Švédska a z USA, ktoré sledovali medzi vyše 200-tisíc účastníkmi závislosť pitia tohto čierneho nápoja a výskyt diabetu počas 6 až 20 rokov, až sedem potvrdilo inverzný...
Celý článok

Vďaka zelenej káve ...

... budete mať viac energie, vďaka ktorej spálite viac kalórií. Keďže budete menej hladný, budete aj menej jesť, čím sa vyhnete vyjedaniu pomedzi hlavné jedlá.Cukry a tuky, ktoré prijmete sa neuložia v tele,ale svaly ich rýchlejšie spália. Usadený tuk sa spáli oveľa rýchlejšie a ľahšie sa odbúra z...
Celý článok

Kontaktujte nás