Náš príbeh
Ako ľudia od " fachu " aj my sme z lásky ku káve otvorili v roku 2007 našu prvú kaviareň. Zariadiť a osloviť dodávateľov nebol žiaden problém. Všetko išlo ako po masle. Až došlo na kávu. A tu sa to stalo. Ako mnohí majitelia kavarní ,tak aj my sme spravili tú istú hrubú chybu. Naša kúpená káva nebola z lokálnej pražiarne ale od veľkododávateľa . Káva bola prepražená , spálená a olejová. Aj vám sa to už stalo ?
Nepomohlo ani nastavovanie hrúbky mletia na mlynčeku ani nastevania teploty vody na kávovare . Výsledne espresso čo vytieklo z kávovaru bolo veľmi horké , chuťovo sa na dobrú kávu ani nepodobalo. Bez riadnej dávky cukru a mlieka takmer nepitné. Tiež takú dostanete v niektorých kaviarňach ? Ani zmena dodavateľa nič nevyriešila. A potom prišlo rozhodnutie . Predaj kaviarne a kúpa pražičky.
V roku 2012 sme založili našu rodinnú pražiareň – miesto, kde sa rodia kávové zážitky. Naša cesta začala pod vedením majstra pražiara, ktorý nám odhalil tajomstvá praženia kávovníkových zŕn. Používame plynovú bubnovú pražičku, ktorá umožňuje jemne rozvíjať každý chuťový tón, pričom sa sústredíme na dokonalosť.
Vyberáme len tie najkvalitnejšie kávovníkové zrná, pretože veríme, že každá šálka začína v srdci plantáže. Proces praženia je umenie, ktoré vyžaduje maximálnu pozornosť a presnosť. Po každom pražení dôsledne kontrolujeme kvalitu praženia tzv. cuppingom , aby sme zabezpečili, že káva spĺňa najvyššie štandardy.
Balíme do obalov, ktoré uchovávajú čerstvosť a arómu, aby ste mali váš nápoj v najkvalitnejšom stave .No tým to nekončí – neustále sa vzdelávame a posúvame hranice. Sme hrdý že sme boli pri zakladaní Medzinárodného Kávového Inštitútu a svoje znalosti si prehlbujeme v Academy of Coffee, štúdiom literatúry o pestovaní, spracovaní, pražení a príprave kávy.
Sledujeme svetové a inovácie, aby sme vám prinášali trendy to najlepšie. Našim cieľom je pražiť kávu, ktorú si zamilujete hneď pri prvom dúšku – kávu, ktorá rozpráva príbeh , kávu ktorá vám spríjemní káždú chvíľu..
tím pražiarne