Kyselina chlorogénová v zelenej káve

Kyselina chlorogénová je prírodným polyfenolom a antioxidantom, ktorý je obsiahnuty v zelených semenách kávy, hlohu, artičokoch ako aj v brečtane popínavým. Bohatým zdrojom kyseliny chlorogénovej sú tiež sušené slivky.

Pôsobenie kyseliny chlorogénovej spočíva predovšetkým v obmedzení vstrebávania cukrov v tráviacom trakte, vďaka čomu organizmus začína využívať nahromadené tukové zásoby - v súvislosti s tým dochádza k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Kyselina chlorogénová stimuluje činnosť pečene, ktorá spaľuje väčšie množstvo tuku. Je možné potvrdiť, že tabletky na chudnutie obahujúce výťažok zo zelenej kávy dvojnásobne zrýchľujú metabolizmus, podporujú spaľovanie tukovej tkaniny a zabraňujú vstrebávaniu tukov.

Kyselina chlorogénová je silným antioxidantom. V odbornej literatúre sa môžete dočítať o jej účinkoch a dozvedieť sa viac o jej antibakteriálnych, protivírusových a protiplesňových vlasnostiach. Tieto pozitívne vlastnosti boli dokázané vedcami, ktorí sa rozhodli využiť výťažok zo zelenej kávy pri výrobe tabletiek na chudnutie.

Kontaktujte nás