Táto káva bola vyrobená v regióne Mogiana. Kávy z Brazílie sú jedinečne podrobne popísané: NY 2 znamená "New York 2" a označuje maximálny povolený počet defektov podľa metódy počítania defektov na newyorskej burze a ide o najvyššiu triedu. Obrazovka 17/18 definuje veľkosť zrna. Táto káva má medzi brazílskymi druhmi väčšie zrná. Prísne mäkká, jemná šálka popisuje kvalitu šálky - vyžaduje hladkú, konzistentnú a čistú šálku.
Najbežnejšou metódou spracovania v Brazílii, ktorá sa používa pre približne 90 % vyrobených arabík, je suchý proces, správne označovaný ako prírodný. Celá kávová čerešňa sa najskôr očistí a potom sa umiestni na slnko, aby sa vysušila v tenkých vrstvách na terasách alebo sa vysušila v sušičkách. Kávové plantáže v Brazílii často pokrývajú rozsiahle územia, potrebujú stovky ľudí, aby ich spravovali a prevádzkovali a produkovali obrovské množstvá kávy.
Región : Alta Mogiana
Spracovanie : natural
Nadmorská výška : 1000 - 1100 m.n.m.