Powered by Smartsupp

Brazília Alta Mogiana - Balenie: 1000 g.


Cena
33,80 €

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
1000 g., 225 g.

Na sklade
ks

Profil : jemná horká čokoláda , tóny pražených orieškov
Kyslosť : minimálna
Telo : stredné
Príprava : espresso , cappuccino , mokka
viac

Objavte lahodný svet brazílskej kávy, ktorá zaplní vašu šálku nezabudnuteľným gurmánskym zážitkom. Táto káva sa pýši impozantnou veľkosťou zrna – Screen 17/18, čo nie je len zárukou jej vynikajúcej kvality, ale sľubuje aj bohatosť a hĺbku chutí. S plným telom a zamatovými tónmi jemnej horkej čokolády a orieškov, uspokojí aj tých najnáročnejších milovníkov kávy.

Kávové plantáže v Brazílii sú známe svojou rozsiahlosťou a efektivitou, kde sa stovky ľudí starajú o to, aby každé zrno dorazilo do vašej šálky v najlepšom možnom stave. Brazil Alta Mogiana nie je len káva, je to výsledok práce a starostlivosti nespočetných ľudí, ktorých cieľom je priniesť vám nezabudnuteľný kávový zážitok.

Nechajte sa uniesť do sveta brazílskej kávy s našou Alta Mogiana a vychutnajte si každý šálku plným dúškom. Objednajte si teraz a prebudte svoje zmysly s kávou, ktorá je skutočnou esenciou Brazílie.

Produkcia kávy v Brazílii predstavuje asi jednu tretinu celkovej produkcie kávy, čo z nej robí zďaleka najväčšieho producenta na svete za posledných 150 rokov. V strednej Brazílii je rozsiahla savana Cerrado prerušená zdanlivo nekonečnými náhornými plošinami nazývanými Chapadas. Pokrývajú štáty Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins a Minas Gerais a menia ich na jednu z najväčších oblastí výroby kávy na svete. Okolo Minas Gerais sa farmári začali sústreďovať na pestovanie najmä špeciálnych káv. Dobre definované ročné obdobia s horúcimi, vlhkými letami a príjemne chladnými a suchými zimami uprednostňujú pestovanie kávy v tomto regióne.

Táto káva bola vyrobená v regióne Mogiana. Kávy z Brazílie sú jedinečne podrobne popísané: NY 2 znamená „New York 2“ a označuje maximálny povolený počet defektov podľa metódy počítania defektov na newyorskej burze a ide o najvyššiu triedu. Obrazovka 17/18 definuje veľkosť fazule. Táto káva má medzi brazílskymi druhmi väčšie zrná. Prísne mäkká, jemná šálka popisuje kvalitu šálky – vyžaduje hladkú, konzistentnú a čistú šálku.

Najbežnejšou metódou spracovania v Brazílii, ktorá sa používa pre približne 90 % vyrobených arabík, je suchý proces, správne označovaný ako prírodný. Celá kávová čerešňa sa najskôr očistí a potom sa umiestni na slnko, aby sa vysušila v tenkých vrstvách na terasách alebo sa vysušila v sušičkách. Kávové plantáže v Brazílii často pokrývajú rozsiahle územia, potrebujú stovky ľudí, aby ich spravovali a prevádzkovali a produkovali obrovské množstvá kávy.

Farma  :  Colina Soave
Oblasť  :  Mogiana
Odroda : Catuai , Caturra
Spracovanie : natural
Score SCA  :  83,25
Praženie : City +