Costa Rica

Kávovníky sa pestujú na západe krajiny v oblasti San Marcos de Tarrazú, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 - 1800 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.Telo kávy je stredne silné, sladké. V chuti prevládajú sladké tóny čerstvého tropického ovocia v kombinácii s mliečnou čokoládou a trstinovým cukrom.

Región : San Marcos de Tarazzú

Spracovanie : mokré

Nadmorská výška : 1300 - 1800 m.n.m.

Chuťový profil :  stredné telo, mliečna čokoláda , veľmi jemná ovocnosť

Vyberte si variant:

Cena od 7,00 €

Kostarika sa môže pochváliť ôsmimi oblasťami pestovania kávy, z ktorých najznámejší je Tarrazú. Je to tropické nebo bujnej vegetácie a exotického vtáctva s úchvatnými výhľadmi. Predovšetkým je však tento región známy po celom svete pre svoje kvalitné zrno . Tarrazú je ideálnym miestom na pestovanie kávy Arabica. Vysoké nadmorské výšky a sedimentárne zloženie pôdy podporujú hladkú a jemnú kyslosť, ktorou sú tieto kávy známe. Väčšina kávy rastie na malých farmách a v tieni ochranných korunách stromov. Hlavnými odrodami pestovanými v regióne sú Caturra a Catuaí, obe bohaté na chuť a vysokú kvalitu. Coopelibertad R.L. bola založená v roku 1961 a ponúka výrobcom kávy prístup k znalostiam  a trhom. Cieľom je umožniť farmárom dosiahnuť lepšie výsledky a výnosy zo svojej poľnohospodárskej práce. V súčasnosti družstvo združuje viac ako 1000 malých a stredných producentov kávy. Celkovým poslaním je zlepšiť živobytie a kvalitu života svojich členov. Spolu s tým sa podporuje zachovanie kultúry kávy v regióne ako hodnotnej a udržateľnej činnosti. Coopelibertad využíva technológiu spracovania s úsporou vody a elektriny spolu s organickými hnojivami v snahe chrániť životné prostredie. Tieto kávy Tarrazú sú výsledkom oddanosti ľuďom a prírode s oddanosťou vynikajúcej kvalite. To všetko sa premieta do ich jedinečnej chuti.