CUBA Serrano Lavado

Unikátne prostredie krajiny zabezpečilo unikátnu kávu s výraznou plnosťou chutí. Keďže sa kávovníky pestujú spolu s tabakovníkmi, chuť kubánskej kávy vystrihuje kakao a tabak, spomedzi ktorej sa vynára chuť vlašského orechu pri doznievaní.

Región : Sierra Maestra

Spracovanie : mokré

Nadmorská výška : 1600 - 1700 m.n.m.

Chuťový profil : stredné telo , karamel , náznaky orieškov a sladkého likéru


Vyberte si variant:

Cena od 9,00 €

Kávy vyrobené na Kube sú prevažne Arabica. Viac než 80% kávy je pestovaných v hornatej oblasti na juhu Kuby nazývanej Sierra Maestra. Okolo 11% sa pestuje v regióne Escambray v strede ostrova a oblasti Pinar del Rio, čo je severozápadná časť Kuby. Severná časť je suchšia v porovnaní s juhovýchodnou, kde rastie známa Altura. Každoročný objem výroby kávy je obmedzený a to je dôvod, prečo sú kávy z Kuby známe ako rarita a vzácne. Káva pestovaná v pohorí Sierra Maestra, vo východnej časti ostrova, známa svojím telom a pocitom v ústach, ktorý pripomína kakao . Táto káva je umytá a má silné telo s výraznými tónmi kakaových bôbov a tabaku, ktoré sa v pretrvávajúcej dochuti vyvinú do vlašských orechov a pražených cereálií.  Prvá kávová plantáž na Kube bola založená v roku 1748, kedy boli kávovníky importované zo susediacich krajín. Pomocou francúzskych kolonistov sa v roku 1789 pestovanie kávy stalo známejšie a populárnejšie.