Powered by Smartsupp

Etiópia Sidamo Bensa - Balenie: 225 g.


Cena
9,20 €

Varianta neexistuje
1000 g., 225 g.

Na sklade
ks

Profil: bergamon, červená ribizla , čokoládové tóny, čierny čaj , kvetinová vôňa
Kyslosť : stredná
Telo : stredné
Príprava : espresso , mokka , filter viac

Ponorte sa do sveta pravej etiópskej kávy s kávou Etiopia Sidamo – skvostom, ktorý sa môže popýšiť očarujúcim dedičstvom a nezameniteľným profilom chuti.

Očakávajte komplexný zážitok s nádychom bergamonu , kvetinovými tónmi a jemnou lahodnou čokoládou , čierneho čaju a kvetinovej vôňe , ktorá je synonymom pre kávy z tejto oblasti. Príjemné prekvapí rozmanitosť chutí v jednej šálke. Ideálny spoločník pre vaše voľné chvíle . 

Pozvite do svojho domova kúsok etiópskej histórie a vychutnajte si šálku kávy, ktorá je viac než len nápojom – je to skúsenosť, ktorá rozpráva príbeh tisícov farmárov a ich neustálej práce pre dokonalosť. Objednajte si Etiopia Sidamo ešte dnes a nechajte sa unášať jej nezameniteľným šarmom pri každom dúšku.

Etiópia je považovaná za kolísku kávy a je známa tým, že práve v lese v oblasti Kaffa divoko rástla Coffea Arabica. V súčasnosti má krajina typickú štruktúru „malých vlastníkov“. To znamená, že veľký počet farmárov s zvyčajne malým produkčným výnosom znáša svoje čerešne a dováža ich do centrálnych umývacích staníc namiesto toho, aby spracovávali kávu vlastnými strojmi.

V umývacích staniciach sa zrná pred spracovaním starostlivo triedia. Iba úplne zrelé a červené čerešne sa dostanú do rozvlákňovača, aby sa zabezpečila homogénna a konzistentná kvalita. Čerešňová šupka a dužina sú teraz z fazule odstránené. Potom sa bôby vložia do fermentačných nádrží na 24 – 36 hodín v závislosti od poveternostných podmienok, kde sa zvyšná dužina následne zbaví fermentácie. Káva sa potom nakoniec premyje a triedi v umývacích kanáloch. Teraz je potrebné znížiť vysokú vlhkosť fazule na cca 12%. Toto sa deje pod africkým slnkom na takzvaných „afrických posteliach“, resp. 'sušiace stoly' počas 10-15 dní, kde sa káva niekoľkokrát denne starostlivo prehrabáva.

Ato Tona je špeciálny výber L+B, ktorý pochádza z regiónu Sidamo, ktorý sa nachádza na juhu Etiópie. Sidamo je hostiteľom niektorých z najvyšších nadmorských výšok krajiny na pestovanie kávy v rozmedzí od 1 500 do 2 200 m nm. Výsledkom je, že káva dozrieva pomaly, a preto má intenzívnejšiu chuť. Ak hľadáte ovocnú a intenzívne aromatickú šálku, určite vás poteší šálka Ato Tona. Nenechajte si ujsť vyskúšanie!

Farma :  Bombe
Oblasť :  Bensa
Odroda : Typica
Spracovanie : Mokré 
Praženie : City +
Score SCA : 86,5
RUČNÝ ZBER