Farma : Las Ampolas
Oblasť : Huehuetenango
Odroda : Caturra , Bourbon , Catuai
Spracovanie : Mokré
Score SCA : 84,25
Praženie : City viac
Vydajtee sa do sveta kávových pôžitkov s kávou - Guatemala Huehuetenango. Táto vynikajúca káva pochádza z úrodnej pôdy guatemalskej farmy Las Ampolas. O kávovníky a kávové zrná sa starajú s láskou , aby vám prinieslo nezabudnuteľný zážitok pri každom dúšku.
Guatemala je synonymom pre dokonalú harmóniu chutí. Jej vyvážený profil zahrňuje čokoládovú základňu. Závan banánovníkov, ktoré obklopujú kávové plantáže, pridáva tejto káve nezvyčajnú a príťažlivú sladkosť. Je to káva, ktorá osvieži vaše rána a očarí vás počas pohodových večerov.
Či už ste skúsený pôžitkár alebo občasný vychutnávač, Guatemala vás nesklame. Jej bohatá, no zároveň jemná chuť je ideálna pre každý moment vášho dňa. Staňte sa súčasťou kávovej elity a zažite, ako sa vám rozvinú chutné tóny tmavého rumu a marcipánu na konci každého dúška.
Nenechajte si ujsť túto exkluzívnu ponuku. Doprajte si kúsok luxusu vo vašej šálke s Guatemalou, a prebuďte vaše zmysly s každým hltom tejto božskej kávy. Objednajte si ešte dnes a začnite každý deň s chuťou, ktorá vás nikdy neomrzí.
Guatemala - nie len obyčajná káva, ale skvost, ktorý transformuje vašu šálku na zážitkový pohár.
Guatemala je krásna krajina v Strednej Amerike s bohatými domorodými kultúrami a úžasnými prírodnými biotopmi. Predpokladá sa, že jezuiti prvýkrát priniesli kávu do krajiny okolo roku 1740. Káva sa však stala relevantnou plodinou až po roku 1856, keď vynález farbív znížil dopyt po indigu, ktoré bolo v tom čase hlavnou trhovou plodinou.
Dnes je Guatemala domovom približne 125 000 producentov kávy, ktorí poháňajú kávový priemysel v ôsmich rôznych regiónoch. Túto kávu pestovala na juhu spoločnosť Finca La Pastoria nachádzajúca sa v departemente Santa Rosa. Vďaka vysokým nadmorským výškam v oblasti, ako aj pôdam bohatým na živiny z okolitých sopiek sa tu darí odrodám ako Bourbon, Caturra, Catuai, Pache, Pacamara, Catimor.
Guatemala, podobne ako iné stredoamerické krajiny, využíva nadmorskú výšku na triedenie kávy. Táto partia je HB (tvrdé zrnko) – čo znamená, že bola vypestovaná medzi 1 200 – 1 300 m nm. Zber v regióne trvá od decembra do marca. Akonáhle sú zrelé kávové čerešne zozbierané, sú úplne umyté a potom sušené na terasách.