Kávová veľmoc Vietnam je v súčasnosti jednotkou medzi svetovými producentmi kávy robusty . Vietnamská káva sa zbiera iba raz za rok a obdobie zberu trvá od novembra do konca februára nasledujúceho roka. Po dozretí sa čerešne ručne zbierajú a sušia na slnku u farmárov. Na lúpanie sušených čerešní sa používa mobilné zariadenie, ktoré sa následne presúva do Ho Či Minovho mesta, kde sa ďalej spracováva. Keď sú kávové zrná v suchom mlyne , starostlivo sa vyleštia vodou, vyberú sa a nakoniec sa balia do vriec a kontajnerov na export.
Metóda prípravy tradičnej vietnamskej kávy "phin" je unikátna. Pije sa prekvapkávaná pomocou kovového filtra a vo väčšine prípadov s kondenzovaným mliekom a ľadom .
Pôvod : Vietnam
Oblasť : Lam Dong
Odroda : Canephora
Spracovanie : wet polished