
Mexiko produkuje rozmanitú škálu prémiových káv, od ľahších, delikátnych až po sladšie kávy s karamelovými alebo čokoládovými tónmi. Mnoho rôznych mikroklím vytvára tieto jedinečné chute s rôznymi zrážkami a bohatou pôdou po celej krajine. Táto káva sa pestuje vo Finca Montegrande, ktorá sa nachádza v kávovej oblasti Jaltenango, Chiapas, na úpätí pohoria Sierra Madre, najjužnejšieho štátu Mexika, hraničiaceho na východe s Guatemalou a na juhu s Tichým oceánom. Finca Montegrande bola založená v roku 1917 a medzitým ju prevádzkuje už tretia generácia jej majiteľov. Ich hlavnou prioritou je sebestačnosť a starostlivosť o životné prostredie. Farma teda vyrába elektrickú energiu pomocou hydroelektrárne na mletie. Okrem toho mokrý mlyn využíva iba 5 % objemu vody, ktorý sa zvyčajne používa v tradičnom mokrom mlyne. Vznikajúca kávová drť sa kompostuje a využíva ako prírodné hnojivo. 200 stálych, veľmi motivovaných pracovníkov robí všetko pre to, aby sa Finca Montegrande stala jednou z najproduktívnejších kávových fariem v Mexiku.