Powered by Smartsupp

Uganda - Balenie: 1000 g.


Cena
29,60 €

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
1000 g., 225 g.

ks

Profil : jemná horká čokoláda , tóny
likéru a cherry , vyšší obsah kofeínu
Príprava : espresso , automat , mokka kanvička viac

Ugandská káva je skrytým pokladom Afriky, ktorý vás očarí svojou bohatou a harmonickou chuťou. Už pri prvom dúšku ucítite jemné tóny horkej čokolády, ktoré sa snúbia s lahodným nádychom likéru a šťavnatých cherry.

Táto káva ponúka zamatovo hladký záver bez stopy kyslosti, vďaka čomu je dokonalou voľbou pre milovníkov plných a vyvážených chutí. Každá šálka prináša pocit luxusu a hrejivého pôžitku, akoby ste si vychutnávali dokonalý dezert.

Doprajte si kávu, ktorá v sebe nesie bohatstvo ugandskej prírody a jedinečný chuťový zážitok.

Ugandu nazval Winston Churchill „Perlou Afriky“ vďaka jej ohromujúcej prírodnej kráse. Hoci nemá prístup k moru, krajinu pretínajú bohaté vodné zdroje a rozprestierajú sa tu zelené pohoria, kde stále žijú voľne sa pohybujúce gorily. Tieto úrodné oblasti, známe svojimi nádhernými scenériami, sú zároveň domovom 85 % ugandskej populácie. Poľnohospodárstvo je tu hlavným zdrojom príjmov a káva si drží prvenstvo ako najcennejší exportný artikel. S hrdosťou vám prinášame výnimočné kávové zrná z tejto fascinujúcej krajiny.

Uganda, spolu s Kongom, patrí medzi pôvodné domoviny kávy Robusta. Robusta tu rastie vo voľnej prírode a vďaka ideálnej klíme sa Uganda stala druhým najväčším producentom tejto odrody na svete. Viktóriino jazero, úrodné pôdy a priaznivá nadmorská výška vytvárajú ideálne podmienky na pestovanie silnej a plnej Robusty.

Arabika, hoci tvorí len 20 % ugandskej produkcie kávy, má v krajine tiež významné miesto. Najznámejšou oblasťou pre jej pestovanie je okolie hory Mount Elgon pri kenských hraniciach. Táto vyhasnutá sopka s nadmorskou výškou nad 3 000 metrov a bohatou sopečnou pôdou poskytuje dokonalé podmienky pre pestovanie prvotriednej Arabiky. Miestna odroda „Bugisu“ je známa svojou jemnosťou a vyváženou chuťou.

Ugandskí farmári sa čoraz viac zameriavajú na produkciu špecializovanej kávy, pričom využívajú udržateľné metódy pestovania, ako je tieňové pestovanie a medziplodiny. Vďaka ich odhodlaniu a ideálnym prírodným podmienkam Uganda neustále napreduje a my sa tešíme na to, čo táto krajina prinesie do sveta výberovej kávy v budúcnosti.