Powered by Smartsupp

Brazília - zelená káva mletá - Balenie: 1000 g.


Cena
23 €

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
1000 g., 200g.

Profil : jemná horká chuť zeleného čaju , strukoviny , bez sladkosti
ks

Profil : jemná horká chuť zeleného čaju , vôňa strukoviny , bez sladkosti
Kyslosť : žiadna
Príprava : french press , " zalievanie " viac

Nepražené mleté zelené kávovníkové zrno 100% arabica  . Je to silný antioxidant, čo znamená, že pomáha vyplaviť z tela toxíny a chrániť ho pred voľnými radikálmi.Taktiež obmedzuje chuť do jedla, pomáha navodiť pocit sýtosti a optimalizovať hladinu cukru v krvi. Zelená káva je výborným doplnkom nie len pre tých, ktorí trpia nadváhou a obezitou, ale aj pre diabetikov. Nápoj z mletej zelenej kávy sa pripravuje podobne, ako klasická turecká káva. Dve lyžičky prášku zalejeme 150 - 300 ml horúcej vody. Po piatich minútach môžete scediť, alebo vypiť ako "turka". Obsahuje kofeín.

Produkcia kávy v Brazílii predstavuje asi jednu tretinu celkovej produkcie kávy, čo z nej robí zďaleka najväčšieho producenta na svete za posledných 150 rokov. V strednej Brazílii je rozsiahla savana Cerrado prerušená zdanlivo nekonečnými náhornými plošinami nazývanými Chapadas. Pokrývajú štáty Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins a Minas Gerais a menia ich na jednu z najväčších oblastí výroby kávy na svete. Okolo Minas Gerais sa farmári začali sústreďovať na pestovanie najmä špeciálnych káv. Dobre definované ročné obdobia s horúcimi, vlhkými letami a príjemne chladnými a suchými zimami uprednostňujú pestovanie kávy v tomto regióne.

Táto káva bola vyrobená v regióne Mogiana. Kávy z Brazílie sú jedinečne podrobne popísané: NY 2 znamená „New York 2“ a označuje maximálny povolený počet defektov podľa metódy počítania defektov na newyorskej burze a ide o najvyššiu triedu. Obrazovka 17/18 definuje veľkosť fazule. Táto káva má medzi brazílskymi druhmi väčšie zrná. Prísne mäkká, jemná šálka popisuje kvalitu šálky – vyžaduje hladkú, konzistentnú a čistú šálku.

Najbežnejšou metódou spracovania v Brazílii, ktorá sa používa pre približne 90 % vyrobených arabík, je suchý proces, správne označovaný ako prírodný. Celá kávová čerešňa sa najskôr očistí a potom sa umiestni na slnko, aby sa vysušila v tenkých vrstvách na terasách alebo sa vysušila v sušičkách. Kávové plantáže v Brazílii často pokrývajú rozsiahle územia, potrebujú stovky ľudí, aby ich spravovali a prevádzkovali a produkovali obrovské množstvá kávy.

Farma  :  Colina Savoe
Oblasť  :  Mogiana
Odroda :  Caturra , Catuai
Spracovanie : natural
Score SCA : 82,25
Praženie :  nepražená